Sectorul 3

cel mai verde din Bucureşti

Standarde europene

în sectorul 3

Activitatea Primăriei Sectorului 3 a avut efectul scontat, astfel încât s-a reușit creșterea suprafeței de spațiu verde/cap de locuitor până la valoarea de 26 mp, standard care este impus de programele europene de mediu și este monitorizat atât de instituţiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei, cât și de Consiliul General al Municipiului București.

Spaţii verzi

Spaţiile verzi au fost, încă de la începutul mandatului, o prioritate pentru actuala conducere a Primăriei Sectorului 3. Suprafața verde a sectorului este de 26 mp pe cap de locuitor. Acțiunile Primăriei Sectorului 3 au determinat prestigioasa revistă „Forbes” să declare Sectorul 3 „cel mai verde sector din București”.

Aer curat

Din 2012 până în prezent au fost plantați 17.000 de arbori, dintre care 75% din specia platan, de-a lungul marilor artere din Sectorul 3, în zone intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Unirii, Baba Novac, Câmpia Libertăţii, Trapezului, Nerva Traian și Octavian Goga.

Acasă

O parte importantă a acestui proiect a fost amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. Pe lângă faptul că a fost şi este în continuare o solicitare venită din partea proprietarilor de apartamente, a fost şi un prilej de a curăţa şi moderniza toate aceste spaţii şi de a înlătura vegetaţia bolnavă.

Direcția întreținere domeniul public